- Nabídka dotace 2024
- Bestseller
Zařízení na pastování medu 50 l (400 V), automatické ovládání
Urządzenie to przeznaczone jest do przeprowadzenia procesu kremowania miodu.
Zařízení na pastování medu 50 l (400 V) s automatickým ovládáním
Náležitě zkonstruovaná míchací vrtule z nerezové kyselinovzdorné oceli umožňuje důkladné pastování medu.
Celý proces musí probíhat v opakujících se cyklech "práce - pauza"
» míchání - 15 min
» přestávka - 1 hodina
Správně pastovaný med má konzistenci podobnou máslu.
Možnost úprav podle přání zákazníka.
Pastování medu
Čerstvý med je hustý a průzračný. Po určitém čase však podléhá přírodní krystalizaci. Ideální teplota pro krystalizaci je 16-18 °C. Při vyšších teplotách se tento proces zpomalí, ale krystalky mají větší rozměry.
Zahřátí medu na teplotu okolo 40 °C na delší dobu má za následek, že med přejde ze stavu zkrystalizovaného do stavu tekutého.
Zařízení na pastování medu má speciální mechanické míchadlo, které umožňuje rekrystalizaci, díky které med získá ideální konzistenci na "namazání", podobnou jako mají čokoládové krémy pro děti. Jádro celého procesu spočívá v opakujícím se provzdušňování a intenzivnímu míchaní po několik dní do dosažení požadované konzistence. K provzdušňování dochází právě v průběhu míchání.
Míchání se provádí několikrát denně po dobu 10-15 minut.
Na začátku lze do tekutého medu dodat med zkrystalizovaný. Pastování je vlastně řízená krystalizace mající za cíl vytvoření mnoha drobných krystalků medu a zamezení jejich růstu. Takto upravený med je vhodný k dlouhodobému skladování.
Med se během pastování několikrát míchá, a protože jde o celkem hustou látku, vyžaduje to určitou sílu. Proto jsou naše zařízení speciálně projektovaná a zkonstruovaná, vybavená výkonnými a odolnými motory a vyrobená z nejkvalitnějších materiálů.
Aby práce zařízení byla co nejvíce efektivní, vymysleli jsme speciální tvar míchací vrtule (míchadla). Průhledné víko umožňuje kontrolu procesu a zároveň chrání med před znečištěním a hmyzem. Funguje i jako bezpečnostní prvek, když se otevře v průběhu míchání, zařízení se samo automaticky vypne. Automatické ovládání, které pracuje ve 2 módech, je prakticky bezobsluhové a nepotřebuje stálý dohled ze strany včelaře. Výpustní kohout usnadňuje stáčení pastovaného medu do sklenic. Zařízení je vybaveno úchyty pro snazší manipulaci a transport.
Technika přípravy pastovaného medu spočívá v míchání čerstvě vytočeného medu naočkovaného kouskem medu již zkrystalizovaného do momentu, kdy získá krémovou konzistenci. Tento proces může trvat několik dní až týdnů v závislosti na druhu medu.
Náklady na pořízení zařízení na pastování medu se mohou zdát vysoké, ale můžeme vás ujistit, že tato investice se vám vrátí. Pastovaný med je dražší, tudíž se dá prodat s větším ziskem. Jeho zavedení do nabídky může pomoci získat nové zákazníky, kteří do té doby neměli o klasický nepastovaný med zájem. Výhoda stálé konzistence spolu se zachováním všech zdraví prospěšných látek mohou být faktory, které zákazníka přesvědčí k zakoupení pastovaného medu.
Přednosti zařízení na pastování medu 50 l:
- speciální konstrukce míchací vrtule (míchadlo), která velice dobře utírá krystalky medu
- nádoba z nerezové kyselinovzdorné oceli
- čiré víko s úchytem
- úchyty na snazší přenášení
- míchadlo z nerezové kyselinovzdorné oceli
- výpustní ventil (kohout)
- automatické ovládání
- plynulá regulace otáček
- 2 pracovní módy (24 a 48 hodin)
- nevyžaduje kontrolu a neustálou přítomnost včelaře
- automatické vypnutí v případě odklopení víka v průběhu práce
- kvalitní polský výrobek
K pastovacím zařízením doporučujeme zakoupit i velkoobjemové nádoby na skladování medu vyrobené z prvotřídních materiálů, nabízíme radiální medomety, další užitečnou pomůckou jsou síta.
- Napájení
- 400 V
- Ovládání
- Automatické
- Objem
- 50 l
- Výkon
- 0,18 kW
- Rychlost otáček míchadla
- 36 ot/min
- Nádrž
- plech 0H18N9
- Kmitočet
- 50 Hz
- Záruka
- 2 roky
No reviews