• Nabídka dotace 2024
  • Bestseller
Zařízení na pastování medu 70 l (400 V), automatické ovládání
Zařízení na pastování medu 70 l (400 V), automatické ovládání
Zařízení na pastování medu 70 l (400 V), automatické ovládání
Zařízení na pastování medu 70 l (400 V), automatické ovládání
Zařízení na pastování medu 70 l (400 V), automatické ovládání
Zařízení na pastování medu 70 l (400 V), automatické ovládání
Zařízení na pastování medu 70 l (400 V), automatické ovládání
Zařízení na pastování medu 70 l (400 V), automatické ovládání
Zařízení na pastování medu 70 l (400 V), automatické ovládání
Zařízení na pastování medu 70 l (400 V), automatické ovládání
Zařízení na pastování medu 70 l (400 V), automatické ovládání
Zařízení na pastování medu 70 l (400 V), automatické ovládání
Zařízení na pastování medu 70 l (400 V), automatické ovládání
Zařízení na pastování medu 70 l (400 V), automatické ovládání
Zařízení na pastování medu 70 l (400 V), automatické ovládání
Zařízení na pastování medu 70 l (400 V), automatické ovládání

Zařízení na pastování medu 70 l (400 V), automatické ovládání

Toto zařízení je určeno k provádění procesu pastování medu.

W20088A
24 800,00 Kč
S DPH

  • U drobného zboží bude objednávka odeslána do 3 pracovních dnů.
  • Dodací lhůty objednaného vybavení (např. medomety, nádoby, pastovácí zařízení, odvíčkovací stoly atd..) se mohou lišit.
    Pro informace o dodacích lhůtách kontaktujte prosím zákaznický servis eshop@lyson.cz
 

Zařízení na pastování medu 70 l (400 V) s automatickým ovládáním

Náležitě zkonstruovaná míchací vrtule z nerezové kyselinovzdorné oceli umožňuje důkladné pastování medu.

Celý proces musí probíhat v opakujících se cyklech "práce - pauza"
» míchání - 15 min
» přestávka -  1 hodina


Správně pastovaný med má konzistenci podobnou máslu.

Možnost úprav podle přání zákazníka.

Pastování medu

Čerstvý med je hustý a průzračný. Po určitém čase však podléhá přírodní krystalizaci. Ideální teplota pro krystalizaci je 16-18 °C. Při vyšších teplotách se tento proces zpomalí, ale krystalky mají větší rozměry.
Zahřátí medu na teplotu okolo 40 °C na delší dobu má za následek, že med přejde ze stavu zkrystalizovaného do stavu tekutého.
Zařízení na pastování medu má speciální mechanické míchadlo, které umožňuje rekrystalizaci, díky které med získá ideální konzistenci na "namazání", podobnou jako mají čokoládové krémy pro děti. Jádro celého procesu spočívá v opakujícím se provzdušňování a intenzivnímu míchaní po několik dní do dosažení požadované konzistence. K provzdušňování dochází právě v průběhu míchání.
Míchání se provádí několikrát denně po dobu 10-15 minut.
Na začátku lze do tekutého medu dodat med zkrystalizovaný. Pastování je vlastně řízená krystalizace mající za cíl vytvoření mnoha drobných krystalků medu a zamezení jejich růstu. Takto upravený med je vhodný k dlouhodobému skladování.

K pastovacím zařízením doporučujeme zakoupit i velkoobjemové nádoby na skladování medu vyrobené z prvotřídních materiálů, nabízíme radiální medomety, další užitečnou pomůckou jsou síta.

Napájení
400 V
Ovládání
Automatické
Objem
70 l
Výkon
0,22 kW
Rychlost otáček míchadla
36 ot/min
Nádrž
plech 0H18N9
Kmitočet
50 Hz
Záruka
2 roky
No reviews

Mohlo by vás také zajímat

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Product added to wishlist
Product added to compare.