Kategorie
Zařízení na pastování medu 100 l (230 V), automatické ovládání
W20080NT_Z
Zařízení na pastování medu 70 l (230 V), automatické ovládání
W20088A_Z
Zařízení na pastování medu 50 l (230 V), automatické ovládání
W20088_Z
Zařízení na pastování medu 200 l (400 V), automatické ovládání
W20080C
Zařízení na pastování medu 150 l (400 V), automatické ovládání
W20080B
Zařízení na pastování medu 100 l (400 V), automatické ovládání
W20080NT
Zařízení na pastování medu 70 l (400 V), automatické ovládání
W20088A
Zařízení na pastování medu 50 l (400 V), automatické ovládání
W20088
Zařízení na pastování medu 200 l (230 V), automatické ovládání
W20080C_Z
Zařízení na pastování medu bez ohřívacího pláště - CLASSIC LINE
Zařízení na pastování medu bez ohřívacího pláště - CLASSIC LINE
Čerstvý med je hustý a průzračný. Po určitém čase však podléhá přírodní krystalizaci. Ideální teplota pro krystalizaci je 16-18 °C. Při vyšších teplotách se tento proces zpomalí, ale krystalky mají větší rozměry.
Zahřátí medu na teplotu okolo 40 °C na delší dobu má za následek, že med přejde ze stavu zkrystalizovaného do stavu tekutého.
Zařízení na pastování medu má speciální mechanické míchadlo, které umožňuje rekrystalizaci, díky které med získá ideální konzistenci na "namazání", podobnou jako mají čokoládové krémy pro děti. Jádro celého procesu spočívá v opakujícím se provzdušňování a intenzivnímu míchaní po několik dní do dosažení požadované konzistence. K provzdušňování dochází právě v průběhu míchání.