Refraktometr s podsvíceným displejem

Refraktometr s podsvíceným displejem

Refraktometr s podsvíceným displejem

107919
2 850,00 Kč
S DPH

  • U drobného zboží bude objednávka odeslána do 3 pracovních dnů.
  • Dodací lhůty objednaného vybavení (např. medomety, nádoby, pastovácí zařízení, odvíčkovací stoly atd..) se mohou lišit.
    Pro informace o dodacích lhůtách kontaktujte prosím zákaznický servis eshop@lyson.cz
 

Návod k použití:

Refraktometr i analyzovaný med musí mít teplotu přibližně 20 °C. Během používání držte přístroj ve vodorovné poloze. Chcete-li provést měření, zvedněte průhlednou klapku a položte vzorek medu na skleněný hranol tak, aby byl zcela pokryt medem.

Před odběrem vzorku je nutné nádobu s medem promíchat, jinak může být výsledek chybný, protože vzorek bude odebrán z horní vrstvy nádoby. K nanášení medu na hranol by se neměly používat žádné ostré předměty, protože by mohlo dojít k (text nečitelný - pozn. redakce) nebo poškození hranolu.

Poté ihned spusťte klapku hranolu a odečtěte hodnotu. U refraktometru - modelu (156 C) je na horní straně knoflík pro kompenzaci teplotních odchylek.

Čtení hodnoty:

Nasměrujte přístroj vodorovně pod světlo (lampy nebo denní světlo) a nastavte okulár tak, aby se světlo zaměřilo na stupnici. Hodnotu na stupnici lze snadno odečíst v místě, kde v zorném poli stupnici mezi tmavou a světlou částí protíná linie.

Po odečtení hodnoty je nutné nezapomenout hranol a klapku hranolu pečlivě očistit teplou vodou. Pokud by med zůstal na přístroji, mohlo by dojít k jeho poškození.

Kalibrace refraktometru 156G

Na lesklou stranu malého hranolu (je součástí dodávky, je zabalen v papíru) je třeba umístit jednu kapku oleje pro nastavení dioptrií (je součástí dodávky).

Poté zvedněte klapku refraktometru a umístěte hranol na refraktometr. V tomto okamžiku si všimnete referenční čáry (Brix 78,8 %); v případě potřeby můžete provést další úpravy pomocí točítka.

POZNÁMKA:

Kalibraci obvykle není třeba provádět - je třeba dbát na opatrnost. Mějte také na paměti, že se jedná o optický přístroj a jako s takovým by se s ním mělo zacházet, proto se mu vyhněte:

- výrazné teplotní rozdíly

- pád nebo otřesy přístroje

- vlhkost v prostoru skladování přístroje

- škodlivé prostředí v prostoru skladování přístroje

SMĚRNICE RADY 2001/110/ES ze dne 20. prosince 2001 o obsahu vlhkosti v medu:

- obecně ne více než 20 % - vřes (Calluna) v pekařském medu obecně ne více než 23 %

- pekařský med (určený pro potravinářský průmysl) z vřesu (Calluna) ne více než 25 %

Refraktometr má tři stupnice: - `Be` - Brix% - Voda %.

No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Cookies

Cookie information

Informace o souborech cookies

Tento web používá vlastní soubory cookies, abychom vám poskytli nejvyšší úroveň zážitku ze stránky. Také využíváme soubory cookies třetích stran za účelem zlepšení našich služeb, analýzy a následného zobrazování reklam souvisejících s vašimi preferencemi na základě analýzy vašeho chování během prohlížení

Cookie management

About Cookies

O souborech cookies

Cookies jsou malé textové soubory, které jsou uloženy na vašem počítači nebo mobilním zařízení webovými stránkami, které navštěvujete. Slouží různým účelům, jako je pamatování si informací o přihlášení uživatele, sledování chování uživatele pro reklamní účely a personalizaci uživatelského prohlížecího zážitku. Existují dva typy cookies: dočasné (session cookies) a trvalé (persistent cookies). Dočasné cookies jsou smazány po ukončení prohlížečové relace, zatímco trvalé cookies zůstávají na zařízení po určitou dobu nebo až do jejich ručního odstranění.